Kamp Malmédy 2010

Het zit er weer op. Malmédy 2010 is weer afgelopen. Leiding en deelnemers zijn weer veilig thuisgekomen en de Malmédy-blues vult hun hart.

Hermien heeft een verslagje geschreven over het afgelopen kamp, dat kun je hieronder vinden. Ik wil jullie uitnodigen om via het forum je eigen belevenissen op te schrijven. Foto’s kun je zelf uploaden, dan zorg ik er voor dat ze in een mapje komen te staan zodat iedereen ze kan zien. Deelnemers en leiding, bedankt voor weer een geweldig kamp!

Verslag Malmédy 2010
Door Hermien Sloff

Weer een leuk kamp achter de rug.
Er waren 42 deelnemers, 12 leiding (waarvan de keukenprinses hoogzwanger) en drie kleine kinderen.
We zijn dit jaar een terreintje opgeschoven, omdat het vorige terrein verkocht was en deels in gebruik als groentetuin.
Bijzonder was dit jaar het warme weer met maar één middagje regen.
Er waren nog wat onverwachte veranderingen. Zo kon er niet op het stuwmeer gevaren worden. Deze was dit jaar leeggepompt, men voerde de reparaties aan de dam uit. Op de bodem van het stuwmeer zagen we een gezonken bootje liggen (niet van ons!).
Door het mooie weer kon de dropping dit jaar gewoon doorgaan. Allard, bijgestaan door Gerjan, bakte deze nacht over de 200 pannenkoeken zodat de groepen die terug kwamen van de dropping konden aanschuiven voor een lekkere pannenkoek.
De laatste groep kwam rond 5 uur terug op het terrein en niemand verdwaalde.
De enige geblesseerde was dit jaar Jorick. Die tijdens de dropping zich opofferde door de laatste meters  Mae te dragen. Helaas zag hij een kuil over het hoofd waardoor hij zijn voet zwaar kneusde.  Zijn broer betreurde dit, hij had stilletjes gehoopt op een kleine breuk zodat het dan noodzakelijke gips verwerkt kon worden tot nieuwe trofee voor de “kneus” van de week.
Naast een gekneusde voet waren er natuurlijk de nodige blaren, maar dat is eigenlijk niet bijzonder voor kamp Malmédy.
Zieken waren er niet, dat is dan wel weer bijzonder.
De nodige sterfgevallen wel, maar dit had meer te maken met het spel “weerwolven van Wakkerdam”. De hit van deze week, het spel werd tot het laatste moment van vertrek gespeeld.
De laatste avondmaaltijd werd traditiegetrouw afgesloten met rijstebrij gekookt door Martijn. Naast een enkele deelnemer waren het juist zijn eigen kinderen die het niet lusten. Gelukkig waren er wel goede/gezonde en evenwichtige eters.
De Johan Schipma Award dit keer gewonnen door Laurens en kreeg de trofee door Wilko (eerste winnaar trofee) uitgereikt.
Yvonne Euving maakte het mooiste badeendje, maar het badeendje van Harry Greven kwam als eerste over de finish.

De bus was minder snel, hij  had op de terugweg vertraging en kwam om 14.00 bij het kampterrein De deelnemers waren om 19.00 uur bij school terug.
Diezelfde middag waren rond 18.00 uur de tenten, w.c.’s, keukenmateriaal weer opgeborgen op de zolder.
De laatste leiding vertrok zondagmorgen om 11.30 en lieten het terrein leeg en verlaten achter.