Over kamp Malmédy

Een week echt even wat anders! 
Malmédy is een kamp waarbij je nieuwe dingen kan ontdekken, je heel veel leuke mensen leert kennen en bovenal een hele gezellige vakantie! Tijdens het kamp slaap je in tenten, was je je in een beek, zing je liedjes bij het kampvuur en heb je het vooral erg gezellig!

Zo’n week kamperen niks voor jou? Laat je verrassen! Wie weet wil jij  niets anders dan volgend jaar weer terug naar Malmédy!

Programma tijdens het kamp
Tijdens het kamp ontdekken we al wandelend dagelijks een mooie plek in de Ardennen. De ene dag een lekkere wandeling langs verschillende bezienswaardigheden, de volgende dag met een leuke speurtocht onderweg. 

Er is ook elk jaar weer een sport- en speldag en bij mooi weer is  het heerlijk om te chillen bij de beek. ‘s Avonds is er meestal nog tijd voor een leuk bosspel en zitten we  rond het kampvuur. Eén dag van de week wordt uitgetrokken voor een bezoek aan het stadje Malmédy.

Back-to-Basic Accommodatie
De accommodatie op het kampterrein is erg basic. Zo moet je je wassen in de beek en slaap je in groepjes in een tent. Er zijn geen luxe tuinstoelen, maar houten bankjes en elektriciteit kennen we daar ook niet… Kan je het je voorstellen? Toch is het juist daarom geweldig gezellig en een hele bijzondere belevenis! 

Voor wie?
Kamp Malmedy wordt georganiseerd voor alle leerlingen van de Ubbo Emmius Scholengemeenschap.

Waar is het? 
Zomerkamp Malmedy wordt gehouden in een plaatsje vlakbij Malmedy, in de Belgische Ardennen. Hier huren wij een veldje waar wij elk jaar ons kamp weer opzetten. Het is ongeveer 5 uur rijden om er te komen, we vertrekken met zijn allen met de bus van school. 

Stichting Zomerkampen Malmedy (o.i.) 
De leiding van Stichting Zomerkampen Malmedy (i.o)  bestaat uit oud-deelnemers en betrokkenen vanuit scholengemeenschap Ubbo Emmius. Allen met gedegen achtergrond en ervaring in het werken met  jongeren en binnen het (middelbaar-) onderwijs.