Over kamp Malmedy

Ben jij avontuurlijk? Houd je ervan nieuwe dingen te ontdekken? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Of kun jij intens genieten van adembenemende natuur? Lijkt het jou geweldig om met een groep van meer dan 50 mensen kampvuurmuziek te maken?

Als het antwoord op één van deze vragen ja is, stap dan vooral buiten je comfort zone en ga mee naar kamp Malmedy. En als het antwoord op alle vragen nee is… Laat je dan verrassen! Wie weet wil jij  niets anders dan volgend jaar weer terug naar Malmedy.

 Programma

Je vakantie begint op zaterdag bij Ubbo Emmius Stationslaan, waar je wordt opgehaald door een grote bus. Als je je zware bagage hebt afgegeven aan de buschauffeur, zoek je snel een plekje in de bus om terug te zwaaien naar een grote groep trotse ouders. Tot volgende week, ouders!

Na een reis van 5 uur (wat doe jij trouwens onderweg: keten met je klasgenoten of probeer je nog een dutje te doen? Gesmeerde broodjes van mama of toch gelijk die hele puut snoep van de Kruidvat opeten? Genieten van het prachtige uitzicht in de heuvels of de allerlaatste keer op je telefoon?) komt de bus aan op een veldje in de Ardennen en je ziet een aantal grote tenten staan. Je kiest in welke tent jij deze week wil slapen. Na de kennismakingsspellen begint de week met een korte wandeling.

De rest van de week is erg gevarieerd. Elke dag ziet er anders uit. Een paar hoogtepunten uit een geweldige en avontuurlijke week:

  • Lange of (als je dat liever doet) korte wandelingen;
  • Een paar uur shoppen of terrasjes pakken in Malmedy;
  • Aardappelschilwedstrijden met het leukste corveegroepje;
  • Wassen in een beek;
  • Zingen aan het kampvuur;
  • Prachtige watervallen, bossen, en adembenemende uitzichten;
  • Ontzettend veel gezelligheid!

Er is genoeg eigen tijd naast het georganiseerde programma. Zo kun je overdag even in de ijskoude beek om af te koelen op een warme dag, een potje volleyballen of een spelletje doen.

Na zeven actieve dagen is dit avontuurlijke kamp helaas alweer voorbij. Maar gelukkig heb je op vriendschappen voor het leven gesloten, die je ook buiten het kamp weer terug ziet. Op zaterdag stap je weer in de bus, ’s avonds kom je weer terug bij Ubbo Emmius Stationslaan. Je ziet dezelfde groep trotse ouders als toen je weg ging – het lijkt wel of de tijd een week heeft stilgestaan.


Verblijf

Je slaapt tijdens kamp Malmedy in tenten op een groot grasveld. De leiding zorgt ervoor dat de tenten al staan als je aankomt, maar je moet wél zelf zorgen voor je eigen slaapspullen.

Het is goed om te weten dat het kamperen bij ons iets anders gaat dan je wellicht gewend bent. We leven een week heel primitief – en dat betekent dat we onze telefoons maar weinig gebruiken. Er is trouwens ook helemaal geen stroom om de telefoons op te laden.

We hebben geen gewone douche zoals je gewend bent, maar we wassen ons in een beek. Voor de een is deze verfrissende ochtendduik heerlijk om wakker te worden, de ander duikt in het koude water na een lange wandeling. Tot slot maken we gebruik van zaagseltoiletten en hebben we geen luxe tuinstoelen, maar houten bankjes…

Kan je je voorstellen hoe zo’n primitieve week eruitziet? Toch is het juist daarom geweldig gezellig en een hele bijzondere belevenis!


Paklijst

Overdag gaan we wandelen. Wees dus goed voorbereid met ingelopen wandelschoenen en het is handig om een rugtas mee te nemen waarin je onderweg wat eten en drinken (en misschien een paar droge sokken) in kunt doen.

Je hebt je eigen slaapspullen nodig om te slapen in een tent. Je neemt dus zelf een matje, slaapzak of veldbed mee. Neem daarnaast een goede slaapzak mee want ’s nachts kan het afkoelen tot wel 5 graden – ook als het overdag super warm is!

Houd er verder rekening mee dat we de hele week in de natuur zijn en zorg dat je qua kleding goed bent voorbereid. Het kan warm zijn, neem dan extra zonbescherming mee. Maar het kan ook nat zijn, dan is het niet overbodig om een regenjas mee te nemen. Of koud, en dan ben je ’s nachts maar al te blij met een paar warme sokken.

 


 

Dat is natuurlijk helemaal mooi, zo’n promo-praatje van de leiding. Maar ben je benieuwd wat de deelnemers er zelf van zeggen? Lees dan verder:

Ervaringen